Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

28741 Posts in 650 Topics- by 394 Members - Latest Member: nobody361

July 30, 2010, 11:13:55 AM
BeraneTown forumOstale temeKultura i umjetnost (Moderator: Beranac)Topic: Sta citate ovih dana!
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Go Down
Print
Author Topic: Sta citate ovih dana!  (Read 13010 times)
Jellena
Veteran

« Reply #105 on: October 27, 2009, 07:59:42 PM »

Ubistvo u Akademiji nauka  -  Mirjana Djurdjevic

"Ubistvo u Akademiji nauka" odigrava se na nama prepoznatljivom terenu, i geografskom, i vremenskom. Dakle, u Akademiji nauka, u Beogradu, s početka 1997. godine, kada traju demonstracije u organizaciji srpske opozicije, dešava se ubistvo. Osumnjičene su i mlađe i starije kolege, a slučaj vodi mlada Prljava Inspektorka Harijeta, zvana Hari... Kroz detektivsku storiju, smeštenu u naš milje, Mirjana Đurđević vešto ispisuje krimić koristeći obilato žargon sa beogradskih ulica. U pozadini, oslikava se neizbežna srpska priča o politici koja je postala naš život, i koje se ne možemo osloboditi čak ni kad je u pitanju jedno ubistvo, nastalo iz motiva što su nam tu, pred očima, a opet promiču nevidljivi u svojoj neupadljivosti.

Krimići nisu baš omiljeni žanr savremenih srpskih pisaca; Mirjana Đurđević kao da pokušava da ispuni tu prazninu, ali, pored krimi zapleta, "Ubistvo u Akademiji nauka" je, kod nas takođe retko, umešno sročeno ironično-duhovito štivo koje se podsmev našem mentalitetu, uoč avajući i najmanje elemente što dušu čine ne samo sitnom nego je i otupljuju do neosetljivosti.

Gaijin (外人)
Administrator

« Reply #106 on: October 27, 2009, 10:23:41 PM »

Ćel Askilsen [link]
Ništa za ništa

Toliko je dobra da sam morao da se pohvalim.

Hmm
TNT

« Reply #107 on: November 09, 2009, 07:49:04 PM »

TROJA - Adel Geras

Odlomak http://www.laguna.rs/odlomak.php?id=621

„Neverovatnu povest o Trojanskom ratu treba uvek ponovo ispričati svakom novom naraštaju. Ovaj prikaz je snažan, upečatljiv i saosećajan, i ne sećam se da sam skoro pročitao bolji.“
Filip Pulman

„Izvanredno... U ovom romanu ispripovedana je jedna od najvećih svetskih priča, sagledana očima dve mlade sestre Trojanke. Gerasova je udahnula život poznatim likovima i događajima dajući im nov, lični pečat.“
The Daily Telegraph

„Briljantno zamišljena priča koja mitologiju prikazuje na duhovit, savremen i dinamičan način. Ne treba je propustiti.“
Sunday Times

„Knjiga se završava verom u novi početak, kako zarobljenih Trojanaca tako i onih koji ostaju u razrušenom gradu. Ova potvrda snage i kreativnosti ljudskog duha uliva ovoj priči spokojnu, samosvojnu snagu koja će zadiviti čitaoca.“

ITAKA Adel Geras

Odlomak http://www.laguna.rs/odlomak.php?id=887

Bela sova sleće na granu smokve što raste ispod Penelopinog prozora. To je jedini prozor u palati na kojem još uvek gori svetlo. Tu je njena pomoć potrebna.

Penelopa, verna i odana Odisejeva supruga, već više od deset godina čeka muža da se vrati u njihov dom na Itaki, prelepom ostrvu u plavim vodama Jonskog mora. O njemu nema nikakvih vesti još od završetka Trojanskog rata, i Penelopa ne zna je li Odisej preživeo razaranje tog grada.
Kad spokoj što vlada na Itaki bude narušen dolaskom prosaca koji žele ruku njene gospodarice Penelope, i mlada služavka Klimena uplešće se u mreže strasti koje pletu sami bogovi...

Ovaj izvanredno maštoviti roman nije prepričavanje Homerove Odiseje – to je priča o ostavljenim ženama koje čekaju da se Odisej vrati na svoje voljeno ostrvo.

FreeSouth
Administrator

« Reply #108 on: November 10, 2009, 08:30:47 PM »

У предвечерје велике битке на Косову, српски витешки ред Змаја суочава се са испуњењем древног пророчанства Ватре, по којем ће један њихов витез заувек зауставити надирање хорди нељуди из Хада. Док се витезови спремају на коначни обрачун и силе Хада настоје да убију ратника из Пророчанства, води се један невидљиви, тихи рат...између старе словенске вере и Хришћанства.

Упозорење аутора:

ИСТИНА МОЖЕ ДА НАШКОДИ ЗДРАВЉУ
Описани обичаји и ритуали су историјско наслеђе нашег народа и још увек се практикују у неким деловима Србије.
Описана митска бића су аутентична и припадају српском митолошком пантеону.

Наравно, искрена препорука свим љубитељима српског средњег вијека и српске митологије  Wink

nisa
Drug clan
**

« Reply #109 on: December 30, 2009, 12:28:16 AM »

novu od den brauna, ništa posebno kao i sve ostale...

Jellena
Veteran

« Reply #110 on: January 06, 2010, 10:51:28 PM »

Voda iz kamena - Ljiljana Habjanovic- Djurovic

starovlah
Drug clan
**

« Reply #111 on: January 07, 2010, 06:04:00 PM »

VORTINGTON- COVEK I BOG (Aleksandar) Nije losa, nije losa.

Ne pada snijeg da pomori svijet...
kenny revived
Veteran

« Reply #112 on: January 11, 2010, 12:16:14 AM »

Eckhart Tolle - The Power of Now

Iliti Moć sadašnjeg trenutka... Ne znam što bih vam rekla. Da je pročitam do kraja, pa ću žvrljnut koju riječ.

Potpis
starovlah
Drug clan
**

« Reply #113 on: February 01, 2010, 02:40:37 PM »

Memoari Nikole I Petrovica (koliko ne znamo o nasoj proslosti...)

danijela
Drug clan
**

« Reply #114 on: February 09, 2010, 03:38:04 PM »

Lovac na zmajeve- Haled Hoseini

"Moćna knjiga… bez lažnih ukrasa, bez prenemaganja – samo žestoka, snažna proza… intimna povest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju kojoj nije potreban atlas i rečnik da bi nas zaokupila i prosvetlila. Pojedini delovi Lovca na zmajeve su surovi i teški, a ipak je to knjiga koja odiše ljubavlju."
« Last Edit: February 09, 2010, 04:12:14 PM by Beranac » Logged

Ne hodaj pored mene, možda neću slijediti
Ne hodaj iza mene, možda neću voditi
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj.
Hmm
TNT

« Reply #115 on: February 09, 2010, 10:02:23 PM »

qq ljudi, da vam je znati šta ja čitam ovih dana! ni samoj sebi naglas ne smijem da kažem. da se čo'eku kosa na glavi naježi! pih! Undecided

strategije, klasifikacije, zakone, polazne osnove, pravilnike... brat bratu, 30kg papira, u metrima izraženo - 167 metara
« Last Edit: February 09, 2010, 10:04:36 PM by Hmm » Logged

starovlah
Drug clan
**

« Reply #116 on: February 09, 2010, 11:35:03 PM »

"Moćna knjiga… bez lažnih ukrasa, bez prenemaganja – samo žestoka, snažna proza… intimna povest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju kojoj nije potreban atlas i rečnik da bi nas zaokupila i prosvetlila. Pojedini delovi Lovca na zmajeve su surovi i teški, a ipak je to knjiga koja odiše ljubavlju."
Slazem se! Preporucujem "Hiljadu cudesnih sunaca" od istog autora

FreeSouth
Administrator

« Reply #117 on: February 14, 2010, 11:23:12 PM »

Одлична књига, већ сам је препоручио пар пута на овој теми, чини ми се...  Smiley
"Хиљаду чудесних сунаца" још нЕсам прочитао али сам шмекнуо од кога ћу да је украдем  Cool

А тренутно ми је при руци "Тајна мог срца" од Милорада Улемека  adgel

starovlah
Drug clan
**

« Reply #118 on: February 15, 2010, 11:00:30 PM »

"Хиљаду чудесних сунаца" још нЕсам прочитао али сам шмекнуо од кога ћу да је украдем  Cool
Pametni ljudi kazu da knjiga ne moze da se ukrade... (to ne spada u kradju) Grin Grin Grin Samo naprijed

danijela
Drug clan
**

« Reply #119 on: February 16, 2010, 08:45:44 AM »

Igre gladi- Suzan Kolins

Ne hodaj pored mene, možda neću slijediti
Ne hodaj iza mene, možda neću voditi
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Go Up
Print
BeraneTown forumOstale temeKultura i umjetnost (Moderator: Beranac)Topic: Sta citate ovih dana!
Jump to:  

Theme orange-lt created by panic