Vidjoste li clanak u Vijestima

?
Razveselio mi i do suza nasmijao
Vrlo precizno opisuje stanje u glavama nasih ljudi i daje mjeru poremecenosti sistema vrijednosti

Nije samo smijesna autorka nego i urednik koji ovo pusti da se objavi...

Kompletan clanak mozete procitati ovdje...
VijestiJa cu se osvrnuti na meni najsimpaticnije djelove

Junaci i žrtve zlog vremena
...Hladni, sniježni, magloviti prvi dani februara u Pljevljima koja grcaju u smogu, donijeli su i veliku akciju potpisivanja peticije podrške odbjeglom Šaricu, kojeg mnogi velicaju kao junaka njihovih decenijskih olovnih dana....
- Svi smo mi nesrecnici u zlom vremenu - izustio je Pljevljak ciji se dah ledio, a izborano lice grcilo u sivilu glavne ulice, ukaljane od prosute soli.

„Pljevaljski Robin Hud”
Pljevlja su mjesecima utocište njihovog “modernog junaka”, za mnoge sugradane Šaric je dobrocinitelj i za njih je on neka vrsta crnogorskog Robina Huda. Grad je postao metafora - prostor slobode i utjehe za odbjeglog junaka, kojem danima sugradani šalju podršku rijecima:
“Ne daj se Darko. Izdrži, Pljevlja su uz tebe”!...U peticiji sugradani pitaju gdje su bili “dušebriznici i moralni cistunci onda kada je porodica Šaric u najtežim vremenima pocinjala biznis”....
...Kako je Darko poceo biznis
...Danima se u tom gradu svi prisjecaju vremena od prije dvije decenije kada je Darko kao gimnazijalac prvo otišao u vojsku, a potom se vratio u grad.
Prvi novac zaradio je sitnijim švercom cigareta i municije preko sela koji su se granicili ka Srbiji i na drugu stranu ka BiH. Mnogi se sjecaju da je tada vozio crvenog “golfa 2”, da je volio da se druži, izlazi i da je u gradu
svojom harizmom širio krug prijatelja.

U ljeto 1993. godine Šaric je iz komšijske kuce sa još jednim sugradaninom
uzeo(nas narod kaze ukrao)

nekoliko desetina hiljada maraka, a potom je sa polovinom novca pobjegao u Italiju. Tamo se brzo povezao, a ukradeni novac uložio u svoje poslove u Italiji. Pet godina kasnije on se crvenim “poršeom karera” vratio u Pljevlja, komšiji vratio uzeti novac, oženio se i
nastavio svoju misiju da u gradu što više ljudi pridobije.

Oni koji su mu bili bliski u prvi plan isticu njegovu intelegenciju, a potom ga opisuju kao
velikog borca za pravdu

, buntovnika, vojnicki preciznog covjeka,
rekreativca skromne spoljašnjosti i gvozdenog pogleda...

, kao da citam pricu o Lesliju Eldridzu

Za razliku od Darka, osam godina mladi Duško Šaric volio je više da uživa u novcu, nocnom provodu, putovanjima. ..Mladi Šaric poznat je po nocnim provodima, ljubavi prema skupocjenim automobilima, garderobi i zgodnim ženama koje je rado volio da vidi pored sebe. Duško, kako isticu Pljevljaci, nije bio talentovan za sport, ali je velikim trudom želio da postane fudbaler. Jedno vrijeme je igrao u “Rudaru”, a kad je
shvatio da to drugi mnogo bolje rade od njega, postao je direktor kluba iz Pljevalja.

Prije nekoliko godina srpski tabloidi su od njegove svadbe sa manekenkom Cecom iz Šapca napravili “bajku o vjencanju biznismena i manekenke”.
- Isuse, daj mi lavlje srce da preživim dane buduce - bio je prije neki dan status na Fejsbuk profilu Cece Šaric.

Sjajno...odlicno...