|
Beranac
|
 |
« Reply #600 on: February 25, 2010, 08:51:13 AM » |
|
Ima tu interesantan dio o tome kako se Mandic namucio strajkujuci gladju onomad:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beranac
|
 |
« Reply #601 on: February 25, 2010, 11:52:18 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #602 on: February 25, 2010, 12:13:01 PM » |
|
Ima tu interesantan dio o tome kako se Mandic namucio strajkujuci gladju onomad:) Повраћа ми се кад се сјетим...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kameleon
|
 |
« Reply #603 on: February 26, 2010, 01:12:59 AM » |
|
kako se samo bio popravio za vrijeme strajka...i kako ga je samo danilovic podrzavao,a ne zna se koji se vise utovio od onda ...eno ih obadva ko bumbari danas 
|
|
|
|
|
|
vidjela zaba dje se konji kuju pa i ona digla nogu
|
|
|
|
Sektor2
|
 |
« Reply #604 on: February 26, 2010, 11:38:45 AM » |
|
Ratko Knežević: Cane i Milo iza ubistva Pukanića! Crnogorski biznismen Ratko Knežević izjavio na suđenju za ubistvo Ive Pukanića da iza atentata stoji „duvanska mafija", u liku Stanka Subotića i crnogorskog premijera Mila Đukanovića Crnogorski biznismen Ratko Knežević izjavio je juče u Županijskom sudu u Zagrebu da iza ubistva Ive Pukanića stoje Stanko Subotić Cane i crnogorski premijer Milo Đukanović. Knežević je objasnio da je Pukanić ubijen jer je pisao o „duvanskoj mafiji" i istakao da je i sam dobijao pretnje smrću od Subotića. Svedočeći pred Županijskim sudom u Zagrebu u procesu protiv šestorice optuženih za ubistvo Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, Knežević je ponovio sve ono što je o ubistvu Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, 23. oktobra 2008. u Zagrebu, ispričao tokom istrage. - Pukanić je počeo da dobija pretnje već nakon prvih tekstova o organizovanom švercu cigareta pod okriljem crnogorske države, koji su objavljeni u tadašnjem dnevniku „Republika". Pisanjem u nedeljniku „Nacional" dolazile su i nove pretnje, koje su upućene iz krugova Stanka Subotića i Mila Đukanovića. Nakon što pretnje nisu upalile, pokušali su da potkupe Pukanića, a onda su počeli i prvi planovi atentata - rekao je Knežević. On je izjavio da mu je Pukanić govorio da su mu nudili novac da prestane da piše o švercu cigareta, „najpre dva, a onda i pet miliona evra". - Takva je mafija - prvo preti, zatim podmićuje, a onda i ubije. I meni je prećeno. Osim ljudi bliskih Subotiću, dva puta pretnje telefonom uputio mi je i sam Subotić, najpre uljudno, a onda i direktno. Kad sam rekao da ne mogu da utičem na Pukanića, prestao je da bude uljudan i rekao mi: „Ubio sam mnoge, ubiću i vas" - rekao je Knežević, i dodao da se sa distance od nekoliko godina može da zaključi da su Pukanićevi tekstovi o „duvanskoj mafiji" bili filigranski precizni. - U tekstovima su stajali tačni nazivi preduzeća, registracije aviona, imena pilota i iznosi novca zarađeni švercom cigareta. Ništa nije bilo rekla - kazala - istakao je on, i dodao da je Pukanić „otkrio oktopoda koji je rastao svuda naokolo". Svedok je naglasio da su na osnovu Pukanićevih otkrića evropski istražioci kao šefa „duvanske mafije" prepoznali crnogorskog premijera Đukanovića. - Pukanić je svoja saznanja izneo pred istražiocima u Bariju u Italiji, koji su vodili tajnu istragu protiv „duvanske mafije", koja je rezultirala optužnicom protiv Subotića i Đukanovića 2008. Kada je Đukanović video tu optužnicu, samo deset dana nakon toga pokušan je prvi atentat na Pukanića - ispričao je Ratko Knežević, istakavši da se istim kanalima kojima je ranije švercovan duvan sada krijumčari kokain. U svom iskazu on je pomenuo i Željka Mitrovića, vlasnika Pinka, za koga mu je Pukanić pričao da ga je u avgustu 2008. pozvao na jahtu, želeći ga pomiri s Đukanovićem. - To mi je ispričao dve-tri nedelje pre ubistva. Rekao mi je da nije otišao na jahtu zbog straha za svoj život - rekao je Knežević. On je rekao da je nekoliko puta pre atentata razgovarao sa Pukanićem. - Pukanić me je zvao u nekoliko navrata. Prolazio je kroz tešku životnu situaciju i pričao mi da žele da ga ubiju. Kazao mi je da mu u Hrvatskoj niko ne veruje - svedočio je Knežević i dodao: - Moji postupci motivisani su patriotskom željom da Crna Gora postane normalna zemlja - rekao je Knežević. On je potom odgovarao na pitanja optuženog Slobodana Đurovića, što je dovelo do podizanja tenzija u sudnici, jer je Đurović počeo da viče na njega. Između ostalog, Đurović je pitao svedoka ima li drugih motiva osim patriotskih da razotkrije mafiju. - Imam. To što me srce boli za Pukanića i sve žrtve srpsko-crnogorske mafije. Ja neću stati. Samo me vaš metak i vaši prijatelji mogu zaustaviti - odgovorio je Đuroviću. Za ubistvo Pukanića i Franjića, u Hrvatskoj su optuženi Robert i Luk Matanić, Amir Mafalani, Slobodan Đurović, Željko Milovanović i Bojan Gudurić. U Beogradu su optuženi Milenko Kuzmanović i Sreten Jocić - Joca Amsterdam. Video: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/102682/%28VIDEO%29+Ratko+Kne%C5%BEevi%C4%87%3A+Cane+i+Milo+iza+ubistva+Pukani%C4%87a%21.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #605 on: March 01, 2010, 04:08:56 PM » |
|
Наставља се терор у земљи Србији... Мене су учили да је истина само једна, али ево, захваљујући Б92 знамо да истина има најмање двије: Приведен због књиге о Младићу
Црвенка -- Председник Месне заједнице Црвенка Херцена Радоњића приведен је јер је покушао да одржи непријављену промоцију биографије Ратка Младића "Рапорт генералу".
Радоњића је полиција држала у притвору више од три сата, а затим је изведен пред судију за прекршаје који му је изрекао казну од 70.000 динара због покушаја да одржи непријављен скуп.
Председник Месне заједнице Црвенка је након тога новинарима казао да неће одустати од организације промоције књиге, пошто нигде није прочитао да је та књига, чији је аутор бивша новинарка Радиотелевизије Србије Љиљана Булатовић, забрањена.
Према незваничним сазнањима, полиција је спречила и саму ауторку да дође на промоцију и зауставила је на улазу у Црвенку.
Промоција је требало да се одржи у Дому културе у Црвенки, а Радоњић је навео да је већ платио закуп сале, али није пријавио скуп јер, како је рекао, нема потребе да се пријављује скуп у затвореном простору.
Он је најавио могућност да ће ускоро организовати продају књиге "Рапорт генералу" у Црвенки.
На тргу испред зграде Дома културе данас пре подне око 11 сати, поред Радоњића, окупило се и тридесетак мештана, који су такође желели да присуствују промоцији књиге.
Бројни полицајци, њих више од 100 који су били распоређени на више пунктова у Црвенки и на прилазима месту, као и на самом тргу, спречили су одржавање промоције.
Они су Радоњића привели нешто после 11 сати и морали су да употребе и силу, пошто се председник месне заједнице опирао привођењу.
Протеклог викенда иста промоција на истом месту требало је да се одржи у организацији клерофашистичког покрета Образ.
Тада је неколико десетина људи скандирало име Ратка Младића у центру Црвенке, али је полиција спречила одржавање скупа.
Херцен Радоњић тада је рекао да је пружио подршку организаторима и да је закуп сале платила његова Странка зелених.
U92 Koрдоном на књигу!?
Заказана промоција књиге, од стране Херцен Радоњића Кеке, из Црвенке, РАПОРТ ГЕНЕРАЛУ, ни данас није одржана. Промоцију су спречиле јаке полицијске снаге. Процењује се да их је са онима у цивилу, око две стотине. Запосели су све раскрснице и контролисали улазак возила, при чему су вршили и претрес. На платоу испред дома културе се окупило пар стотина грађана, који су очекивали да се појави аутор књиге Љиљана Булатовић, како би промоција почела. Међутим, негде око 10 и 45, када је Радоњић пошао према дому културе следила је команда ПОСТУПИ ПО НАРЕЂЕњУ. Тада је десетак полицајаца зграбило Кеку и буквално унело у марицу, која је са упаљеним ротационим светлима одјурила у правцу Сомбора. Полиција је тада кренула према незадовољним грађанима, који су протествовали зашто се тако поступа са председником месне заједнице. У једном моменту, кордон се померао према њима и гурао их на другу страну улице. Сад у 12 часова и 50 минута, део полицијских снага је склоњен са улице, али их је приметан велики број у центру града и важнијим раскрсницама.
Прошлу суботу, полиција и локални моћници су спречили промоцију уз образложење, да је организује ОБРАЗ. Данас је промоција требала бити у организацији приватног лица, Херцен Радињића Кеке, који је и председник месне заједнице Црвенка. Уговор са директором дома културе је уредно склопљен, али се по нечијем налогу појавила полиција, која је све спречила и растерала грађане.
У ПИТАЊУ ЈЕ САМО КЊИГА О РАТКУ МЛАДИЋУ А ОНИ СЕ ПЛАШЕ. КОЛИКО ЛИ СЕ ТЕК ПЛАШЕ РАТКА МЛАДИЋА?
Слободна Србија
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sektor2
|
 |
« Reply #606 on: March 04, 2010, 10:10:28 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #607 on: March 09, 2010, 08:25:43 PM » |
|
Ниже од дна
У непрегледном мору текстова, ТВ емисија, полицијско-судских извјештаја у државама Екс-Ју простора, па и демократске Европе, инспирисаних, на нашу жалост, већ тако нормалном и уобичајеном темом организованог криминала у Црној Гори, један скорашњи новински наслов нас је, чак и овако огуглале на сву ту домаћу криминалну атмосверу, посебно пренеразио и уплашио. Наиме, у једној озбиљној, нетаблоидној, србијанској дневној новини, антинационалистичког и грађанског свјетоназора, чија уређивачка политика никад није била против независности Црне Горе, а још мање љубоморна на „успјешне“ црногорске евроатлантске интеграције, освануо је језив, узнемирујући наслов: „Државни функционери на опрезу због плаћених убица из Црне Горе“!
Како су ствари отишле овако далеко? Како су достојанствени, слободољубиви, поштени Црногорци постали “талибани”, црна коб, ноћна мора околних народа, држава? Намјерно кажем Црногорци, а не један мали дио Црногораца, јер јавни дискурс увијек има тенденцију да поистовјећује читав народ са његовом политичко-идеолошком па и пословном “елитом”.
Нашу званичну политику и економско развојни концепт међународна јавност данас препознаје по готово слободном увозу психоактивних супстанци које су у Црној Гори добиле статус робе широке потрошње, попут шећера, брашна, кафе, јер се набављају и увозе искључиво у тонама, а доспијевају редовним прекоокеанским бродским линијама у већ проказану луку Бар. Замислите ту ’’несрећу’’, да рецимо нисмо угасили “Југооцеанију- Котор”, и ’’потопили’’ оно мало бродова што смо имали – ни двије Јужне Америке нас не би могле снабдјети! Оно што посебно звучи алармантно јесу озбиљне индиције, да су такве набавке кредитно подржане новцем неких реномираних домаћих банака у чијој власничкој структури партиципирају наши водећи, владини политичари! Дакле, без претјеривања, још мање неког опозиционог злурадог, ускогрудог реваншизма, на Црну Гору данас се гледа као на неки криминално-терористички камп за обуку нарко дилера и плаћених убица, ескадрона смрти, који са наше територије крећу, па широм Балкана и свијета сију наркотике, страх и ужас. По обављеном послу враћају се у ’’сигурну кућу’’ гдје премијер, у маниру најбеспоштеднијих бораца за људска права, не одричући их се наравно ни најмање, брани њихово право на презумпцију невиности. Да ли наслућујемо евентуалне мотиве обнове државности?
Као што каже овај нагрдни наслов из србијанских новина, функционери сусједних држава панично појачавају лично обезбјеђење, страхујући од црногорских бруталних егзекутора! Ово је сигурно Владина стратегија за успостављање добрих односа са земљама у региону, што је и препорука бриселске бирократије?
Сва ова отужна, морбидна атмосфера ме подсјећа на ону познату причу из старог Рима, када су мајке умиривале несташну, недоказану дијецу која нису хтијела заспати на вријеме, на начин што су их препадале злим и опсним картагинским Ханибалом, који ће доћи по њих ако не оду одмах у кревет. Да ли смо ми Црногорци данас синоним за страшила, паклене трговце дроге, безосјећајне сурове убице од којих се плаше и страхују не дјеца, него и свемоћни државни функционери околних држава? Не карикирам, али, бојим се да јесмо! Ханибал ће још испасти романтични јунак. Страшно, каквом метеорском брзином се урушава сав тај величанствени историјски трактат једног поносног малог народа, грађен вјековима у муци и погибији, а све захваљујићи здруженом раду једне недостојне групице “политичара” и криминалаца за које гласамо у огромној већини! “Ко ће нам показати што је добро”(из Давидових Псалма)?
Али, изађимо из патетичне наративности и измјеримо логику Ђукановићеве тезе, његовог одговора на ове, до сад најозбиљније и најтеже оптужбе. Црна Гора је изузетно успјешна у евроатлантским интеграцијама, као и у имплементацији демократских вриједности,-па све ове нападе на њу, као сигурну криминалну дестинацију, Ђукановић и чланови његових институција и администрације „одбацују са индигнацијом“ доживљавајући их као политички мотивисане, као израз љубоморе, зависти, камуфлиране хегемоније, уз незаобилазно (већ традиционално) помињање 1918-те... Претпоставимо, хипотетички, да је тачна ова премијерова премиса. Међутим, није нам објаснио, како то да је америчка ДЕА љубоморна, злонамјерна према нашем благостању? Од када Американци мрзе младу црногорску демократију, која је свјетла тачка (бијели прах) у мрачном региону? Да ли су аутори изванредног и популарног италијанског истраживачко-документарног филма, који се емитовао на РАИ 3 и РТС-у, острашћени потомци, већ давно покојних, посланика подгоричке Скупштине из 18-те? Да нису мрзни Коштуница и Матија Бећковић власници и уредници “Б-92” и “Блица”?
На крају, да ли и Јадранка Косор вијешто крије да је “теразијска Црногорка”?
Душко Ковачевић "Нова Српска Политичка Мисао"
|
|
|
|
« Last Edit: March 09, 2010, 08:35:22 PM by FreeSouth »
|
|
|
|
|
|
Sektor2
|
 |
« Reply #608 on: March 11, 2010, 10:07:25 PM » |
|
Čistili stolice za ministre Početak jučerašnjeg zasjedanja obilježio je interesantan događaj - nekoliko službenica Skupštine, u uniformama, došle su da očiste stolice na kojima će sjedjeti članovi Vlade. Navodno, taj dio skupštinske sale provjeravan je od strane policije, da ne bi bilo neželjenih posljedica. - Nevjerovatno. U parlamentu sam evo već deset godina, ali vjerujte da ovako nešto još nijesam vidio - komentarisao je Goran Danilović (Nova), dok je dio poslanika mobilnim telefonima slikao "uređenje" dijela sale gdje sjede članovi Vlade. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kameleon
|
 |
« Reply #609 on: March 11, 2010, 11:04:14 PM » |
|
prpa brale,prpa ...mala bara puno krokodila 
|
|
|
|
|
|
vidjela zaba dje se konji kuju pa i ona digla nogu
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #610 on: March 16, 2010, 04:48:27 PM » |
|
ЦИА - Водич за Србију Србија је држава нешто мања од Јужне Каролине, која је независност добила 2006, у којој можете лако умрети од неке опаке болештине. То је земља коју потресају и чести и опасни земљотреси!Овако је представљена Србија на сајту "ЦИА Фектбук", који даје основне информације о свим земљама света, њиховој историји, географији, економији и политици. На истом сајту стоји и да је Централна обавештајна агенција ЦИА "независна агенција америчке владе, чији је циљ да влади пружи оперативне податке за безбедност земље". Уредници сајта били су, с друге стране, прилично ажурни када је Косово прогласило независност, па су муњевитом брзином направили сајт о "Републици Косово", чију историју прате од средњег века. Историја Србије за ЦИА почиње пак тек 2006. године. Нигде нема Немањића, нема ни речи о Бечком конгресу. Они који пожеле да дођу у Србију, на основу информација ЦИА, могу закључити да наша историја почиње од Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1918. године, те да је Србија постала самостална држава тек 5. јуна 2006?! Кад је историја Србије у питању, ЦИА је америчким грађанима нацистичку окупацију земље у Другом светском рату приказала готово са симпатијама, јер су, како стоји у презентацији, различите "парамилитарне банде водиле оружану побуну против окупације, притом се и међусобно сукобљавајући!" Што се модерне Србије тиче, она је приказана као земља опасна по живот у којој постоји "средњи ниво ризика од инфективних болести" и то бактеријске дијареје, хепатитиса А, и конго-кримске хеморалгичне грознице?! Такође, помиње се и птичји грип, те се америчким грађанима саветује да, кад су у Србији, не дирају птице! Врхунац глупости које се на овом сајту могу прочитати јесте да су од природних непогода које погађају нашу земљу најзначајнији "деструктивни земљотреси"?! Кад је дрога у питању, Србија је према овом сајту, засенила и саму Колумбију. Посебно је истакнут "пут дроге преко кога хероин из југоисточне Азије долази до Западне Европе". Занимљиво је и да кад је реч о презентацији Косова нема ни речи о трговини наркотицима! Ипак, на сајту ЦИА могу се наћи и самокритични тонови, бар кад је реч о економији наше земље. Осим Слободана Милошевића, који је, како се каже, главни кривац за лоше стање економије, ЦИА преузима део кривице за то, јер каже да је "НАТО бомбардовање 1999. толико је оштетило инфрастурктуру и индустрију да је економија преполовљена у односу на стање 1990-те". https://www.cia.gov
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #611 on: March 23, 2010, 04:36:45 PM » |
|
Кандићка милионер БЕОГРАД - Фонд за хуманитарно право, којим председава Наташа Кандић, за осамнаест година постојања добио је бар 20 милиона евра донација за своје активности! Ово у изјави за Курир тврди Предраг Аздејковић, председник НВО „Глиц“. Он сматра да је тај фонд доста урадио, али да се готово ништа није променило. - Видео сам извештај КОРЕКОМ, чији је члан Кандићкин фонд. Тамо постоји огроман буџет, а врло небулозне ствари. Рецимо, буџет за сајт износи 10.000 евра, а за штампани материјал 30.000 евра! То значи да Кандићева може да одштампа много блокчића, можда би требало и ја да тражим један. Постоји хијерархија у НВО сектору, неки се врло бахато понашају, возе у скупим колима - истиче Аздејковић и поставља питање: - А да ли се нешто променило? Није! Људи и даље имају исти став о Сребреници као и пре 18 година. Људи и даље не воле Наташу Кандић - примећује Аздејковић. Организацији КОРЕКОМ, која је повезана с Фондом за хуманитарно право, буџет за један пројекат износи више од 2,3 милиона евра! Председник Хелсиншког одбора за људска права у РС Бранко Тодоровић, који је недавно напустио КОРЕКОМ, каже да у овој причи владају дупли стандарди. - Кад се састаје елита, тада се иде у врло скупе хотеле с пет звездица и једе се кавијар. А када се састанемо на неком „нижем“ нивоу, онда се деле сендвичи јер је потребно штедети. Главни проблем је то што нисмо имали увид у финансије токове нити смо на било који начин учествовали у одлукама о буџету. Наташа Кандић је стално говорила да је то посао Фонда за хуманитарно право - истиче Тодоровић. Председник Удружења бошњачких жртава рата „Извор“ Един Рамулић, такође бивши сарадник Кандићеве, истиче да су многи веровали у ту идеју. - Милиони евра су у питању, али ми у свему томе нисмо били равноправни партнери, нити смо много одлучивали. Најгоре од свега је то што постоји могућност да се паре више ни не добијају - закључује Рамули
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kenny revived
|
 |
« Reply #612 on: March 23, 2010, 07:25:01 PM » |
|
Azdejković iz Kvirije? 
|
|
|
|
|
|
Potpis
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #613 on: March 23, 2010, 07:44:18 PM » |
|
Аха  Канда није добио џепарац... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sektor2
|
 |
« Reply #614 on: March 24, 2010, 11:41:58 AM » |
|
Okrenite se Kosovu, Srbi možda bojkotuju sezonu
Ulcinj - Srbija ovog ljeta može bojkotovati Crnu Goru zbog aktuelne političke situacije i uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kosovom - ocijenio je direktor Turističkog centra Kosova Škeljzen Rizaj. On je kazao da agresivna kampanja protiv ljetovanja građana Srbije u Crnoj Gori još nije počela na državnom nivou, ali da se iz izjava pojedinih političara i privrednika to uskoro može očekivati. - Postoje ozbiljne indicije da srpske turističke agencije uskoro na tržište izlaze sa vrlo povoljnim paket aranžmanima za ljetovanje u Grčkoj i Turskoj, uključujući i avio-karte do krajnjih destinacija za svega 20-ak eura. U tom slučaju Crna Gora će biti zaobiđena - kazao je Rizaj u razgovoru za “Vijesti”. On je pozvao crnogorske vlasti da se više okrenu Kosovu “jer odnosi između dvije susjedne države nikad nijesu bili relaksiraniji u posljednjoj deceniji”. - Turistički savez Kosova učiniće sve kako bi Kosovari i ove godine masovno došli u Crnu Goru, a posebno u Ulcinj. Naravno, i Crna Gora treba da uradi isto, posebno na polju bezbjednosti da nam se ne bi desila kamenovanja autobusa kao na početku prošle sezone - naveo je Rizaj. On je izrazio očekivanje da će se Crna Gora u odnosu na turiste sa Kosova vrlo brzo efektno pozicionirati “i oduvati konkurenciju”. - Uskoro očekujem sastanak sa direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, koji će mi predočiti šta će policija dodatno preduzeti u cilju bezbjednog prolaska turista sa Kosova do primorja. Nakon toga, imaću razgovore sa turističkim poslenicima i privrednicima, da bismo na kraju sve to upakovali u ponudu koja može zadovoljiti minimum uslova prosječnog gosta sa Kosova. Na kraju, tu ponudu svi zajedno prezentovaćemo u Prištini i ostalim većim kosovskim gradovima - najavio je Rizaj. On je istakao da se prilikom prezentacije crnogorskog turističkog proizvoda ne mogu zaboraviti ni sve povoljnosti koje Kosovari imaju kada dolaze u Crnu Goru. - U Crnu Goru možemo bez pasoša, samo sa ličnom kartom, a djeca sa đačkom knjižicom. To nam nije omogućila ni Albanija, koja još bezuspješno parira Crnoj Gori na kosovskom turističkom tržištu - kazao je Rizaj.
Dijaspora dolazi u velikom broju
Napominjući da su odnosi Crne Gore i Kosova svakim danom na sve višem nivou, Rizaj je iznio podatak da u Crnoj Gori trenutno radi oko 5.000 Kosovara, od čega je skoro pola stalno zaposleno. - Oni na ljeto očekuju familiju, rođake i prijatelje. To, uz sve poznate olakšice i povoljnosti uliva nadu da će Kosovari opet masovno doći u Crnu Goru. Za dijasporu ne brinem, jer za njih Crna Gora i Ulcinj, makar za sada, nemaju alternativu - kazao je Rizaj.
a sta bi sa bogatim turistima sa zapada??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|