Добродошао назад мишу летећи...

Ако ти ово на крају није реторичко питање, ја ћу ти рећи ко одлучује и на основу чега, и ко утиче ил' може, и како...
Одлучују локалне власти(исто важи за све нивое власти) биране на изборима, који се добијају по принципу џак компијера сјеменскија, или опанци или џак брашна = глас, обећано радно мјесто, опроштен рачун за струју= 3 гласа, 20 метара асфалта, 34 метра цријева за водовод и тсл. 25 гласова...Тако изабрана власт функционише на принципу пилићарске економије, танте за кукурику, илити: ти мени џабе да ијем и пијем(јер су ми и очи гладне), ја ти не шаљем инспекцију у локал, ти мени 3 камиона шљунка за нешто мало катафе(за неупућене, грађевина коју су ови чобани користили прије него што су их научили да то зову викендица)ја теби концесију на експлоатацију шљунка и девастацију сваког водотока, ја теби концесију за шуму ка да ми је бабова, а ти мене вала да нађеш 2 кубика џевер јавора, ка за једне мале степенице, и да ми један начини гусле, јербо ја традицију поштујем и мене је то и поштење светиња,ја теби локацију ти мени стан за малога од свастике...
Одлука је друже оних који на том стадиону никад нијесу били, осим можда у оном ресторану, на неком бесплатном крканлуку...
Одлука је оних који овај град ситематски претварају у глибаву бару пуну жабокречине, не би ли била што сличнија њиховом природном станишту...
Ако мислиш друже да је ово критика власти, није. Они нијесу ништа криви, они раде шта знају. Криви смо ми што згрожени гледамо са стране. Криви смо ми што не знамо ко нам доноси одлуке и како се на то утиче.
Криви смо
МИ што смо их пустили...