Maja N
Novajlija
|
 |
« on: February 10, 2010, 10:08:55 AM » |
|
Pozdrav svima, ja radim kao kustos u Hrvatskoj u mjestu Ilok. Zanima me ima li itko informacija o našoj domaćoj umjetnici kiparici i slikarici Jelki Benešić? Imamo podatke da je J. Benešić radila u školi u vašem gradu Berane. Maturirala je u Zemunu, a studirala u Varšavi. Zahvalna sam na svim informacijama  Maja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sir Oliver
|
 |
« Reply #1 on: February 10, 2010, 08:32:44 PM » |
|
Zdavo Majo
Ne bi bilo zgoreg da imamo jos poneku informaciju, na primjer o razdoblju tokom kojeg je gospodja radila u Beranama, ili eventualno u kojoj skoli, pa da se potrudimo i raspitamo...
|
|
|
|
|
|
To see the World in a grain of sand, And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand, And Eternity in an hour... 
|
|
|
Maja N
Novajlija
|
 |
« Reply #2 on: February 11, 2010, 11:52:09 AM » |
|
Možemo pretpostaviti da je radila oko 1940tih u jednoj od osnovnih škola... Zapravo podatke o točnom vremenu njenog boravka u mjestu vjerojatno mogu doznati, a mene više zanima ako postoji u gradu galerija ili muzej da li su čuli za nju i imaju li ikoji njen umjetnički rad?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sir Oliver
|
 |
« Reply #3 on: February 11, 2010, 09:51:06 PM » |
|
U gradu postoji regionalni, Polimskimuyej, galerije nema, a da li u muyzeju ima radova pomenute gospodke, i da li su za nju tamo culi, pokusaj da sazna tako sto ces im se obratiti na polimskimuzej@t-com.me, pa javi ako ne odgovore )))
|
|
|
|
|
|
To see the World in a grain of sand, And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand, And Eternity in an hour... 
|
|
|
Maja N
Novajlija
|
 |
« Reply #4 on: February 12, 2010, 08:05:30 AM » |
|
Pokušat ću i to, hvala...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maja N
Novajlija
|
 |
« Reply #5 on: March 01, 2010, 09:53:08 AM » |
|
Pokušala sam, a eto nitko mi se nije javio...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sir Oliver
|
 |
« Reply #6 on: March 01, 2010, 11:53:44 AM » |
|
U privatnoj poruci je broj telefona i fax Polimskog muzeja u Beranama, da je ne bih kacio ovdje, pa eto pokusaj i tako...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pavaroti
Novajlija
|
 |
« Reply #7 on: March 24, 2010, 03:59:02 PM » |
|
pozdrav nadam se da imate neke blize informacije o osobi koja Vas interesuje.Naime,uspio sam da pronadjem sture podatke o uciteljici,,ZAGORKI".radila je u Beranama 1942 godine,za vrijeme italijanske okupacije.Pronasao sam i jednu fotografiju koju bih mogao da okacim recimo u fotografijama Berana ako Vas interesuje.To je sve za sada.Ukoliko dodjem do novih podataka,svakako cu Vam se javiti..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|