Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

29333 Posts in 653 Topics- by 418 Members - Latest Member: forexy

September 10, 2010, 10:57:08 AM
BeraneTown forumOstale temeNauka - Kvazinaka - OnostranoMedicina-ZdravljeTopic: Svinjski grip u CG
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down
Print
Author Topic: Svinjski grip u CG  (Read 2941 times)
katja
Drug clan
**

« Reply #15 on: June 28, 2009, 10:03:47 AM »

SZO: Ne paničite
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je na hitnom sastanku u Ženevi i zvanično objavila epidemiju nove vreste gripa u Meksiku i SAD. "To je događaj koji treba da zabrine celo čovečanstvo i pozivam sve zemlje sveta da pojačaju nadzor radi utvrđivanja pojava neobičnih bolesti - sličnih gripu ili jakom zapaljenju pluća", rekla je generalna direktorka SZO Margaret Čen.

Ona je, takođe, rekla da ne treba paničiti jer je svet danas bolje pripremljen da se izbori sa mogućom pandemijom gripa, posle pet godina rada na sprečavanju globalne epidemije ptičjeg gripa.

SZO i njeni partneri počeli su preliminarni rad na pripremi vakcine protiv svinjskog gripa ukoliko za njom bude bilo potrebe. Svetske farmaceutske kompanije i vodeći proizvođači vakcina saopštili su da su u stanju da isporuče na tržište nekoliko miliona lekova u cilju suzbijanja virusa takozvanog svinjskog gripa.

Lekovi - " tamiflu", švajcarskog "Roša", i "relenca", britanskog "Glaksosmitklajna", se preporučuju u borbi protiv sezonskog gripa i pokazalo se da daju rezultate u borbi protiv novih vrsta virusa gripa.

Pretpostavlja se da će "tamiflu" biti najviše tražen ukoliko "svinjski grip" dostigne pandemijske razmere, pošto se taj lek pravi u obliku tablete, dok je "relenca" lek koji se inhalira.

Švajcarski "Roš" je saopštio da na zalihama ima tri miliona kutija "tamiflua", od čega je jedna polovina u SAD, a druga u Švajcarskoj, i da je spreman da na preporuku Svetske zdravstvene organizacije (SZO) distribuira lek.

svi mi koji se rastajemo nikada se necemo sresti ali onaj dio sunca koji smo jedni drugima dali niko nam ne moze uzeti
Hmm
TNT

« Reply #16 on: June 28, 2009, 07:02:55 PM »

Ako sam dobro čula: 3 Pljevljaka IMA grip, a 24 je na posmatranju Shocked

kenny revived
Veteran

« Reply #17 on: June 28, 2009, 07:19:27 PM »

Prošla godina je po kineskom horoskopu bila godina, mhm, ptice, mislim... pa, eto, imali smo ptičji grip. Ova je godina svinje, pa imamo svinjski. Dogodine je godina pijetla, mora da će biti neki kokotov grip.
Toliko mi se povraća od čitave šizofrenične i frenetične i panične i hipohondrične priče o raznim vrstama gripova da to nije normalno.
"Don*t panic! Umrlo je toliko i toliko ljudi, oboljelih je pet puta više, ali vi ne paničite, mi ovo samo da vam saopštimo!"
Perite ruke, ljudi, i ne njušite se sa svakim. To me podsjeti na moto jednog proizvoda, nešto za kičmu, mislim: "Izgleda šašavo, ali deluje!"

Potpis
breakpoint
Veteran

« Reply #18 on: June 28, 2009, 10:23:22 PM »

Kako prepoznati svinjski grip?

Prethodi mu krmeći...

Berankrsh
Drug clan
**

« Reply #19 on: June 28, 2009, 11:21:50 PM »

ja dolazim za dvije nedjelje...sve cu vas redom zapunut! Smiley

Dje shareno pashce laje,
tu djevojka lijepa je!
Hmm
TNT

« Reply #20 on: June 29, 2009, 11:03:48 AM »

Tri nova slučaja gripa u Kotoru Shocked

Kršu, donesi ti napismeno otud da nemaš grip, e će te ovi odmah s aerodroma u karantin.
PS Ni slučajno ne kašlji i sl kad dođeš Smiley

Hmm
TNT

« Reply #21 on: June 29, 2009, 11:06:29 AM »

Odo da ovjerim knjižicu. Kuku, istekla Shocked

kameleon
Veteran

« Reply #22 on: July 01, 2009, 03:20:01 PM »

berane je svijet Shocked

vidjela zaba dje se konji kuju pa i ona digla nogu
kameleon
Veteran

« Reply #23 on: July 01, 2009, 10:00:20 PM »

jedan sto je stigao iz ameriku u plav nam susjedni ima grip i prebacen je u nase malo mjestasce ...he he he blago nama eto smo regionalni centar i bez deponije

katja
Drug clan
**

« Reply #24 on: July 01, 2009, 10:38:21 PM »

Velu za ovog iz PlaFa da se čoek samo preladio  i da nije zaražen ovijem novim gripom!  Wink

svi mi koji se rastajemo nikada se necemo sresti ali onaj dio sunca koji smo jedni drugima dali niko nam ne moze uzeti
Berankrsh
Drug clan
**

« Reply #25 on: July 01, 2009, 10:40:05 PM »

josh kad vi ja dodjem... sva familija samnom...odnijece ve virus,za strva vi se nece znat Cool Cool Cool

Dje shareno pashce laje,
tu djevojka lijepa je!
katja
Drug clan
**

« Reply #26 on: July 01, 2009, 10:46:37 PM »

Pitanje je da'L  će vas imat ko dočekat ,ovo kako je krenulo posla nema od ovdašnjeg življa! Evil adgel

kameleon
Veteran

« Reply #27 on: July 01, 2009, 10:48:11 PM »

pijavice su prijeki lijek  Grin eventualno lukac  Grin stizete li embrajerom milovijem

Jellena
Veteran

« Reply #28 on: July 02, 2009, 09:05:40 AM »

Др Кон: Ово је обичан грип
Без обзира на назив мексички или свињски реч је о болести чије симптоме познајемо, али у неким случајевима долази до компликација

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Dr-Kon-Ovo-je-obichan-grip.sr.html

kameleon
Veteran

« Reply #29 on: July 03, 2009, 05:57:00 PM »

rekose da je ovaj iz plava uteko iz bolnice...amer je to sala nije  Tongue

Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up
Print
BeraneTown forumOstale temeNauka - Kvazinaka - OnostranoMedicina-ZdravljeTopic: Svinjski grip u CG
Jump to:  

Theme orange-lt created by panic