Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

28741 Posts in 650 Topics- by 394 Members - Latest Member: nobody361

July 30, 2010, 11:19:23 AM
BeraneTown forumOstale temePolitika - Drustvo - EkonomijaEkonomija - Obrazovanje (Moderators: Beranac, Hmm)Topic: Dripac, država i devetsto tisuća hiljada dolara
Pages: 1 [2] 3   Go Down
Print
Author Topic: Dripac, država i devetsto tisuća hiljada dolara  (Read 2347 times)
Gaijin (外人)
Administrator

« Reply #15 on: February 23, 2009, 02:29:12 PM »

Apropo ovoga, evo sjajnog otvorenog pisma Vuku Jeremiću "MINISTRE, JESTE LI PRI SEBI?" (piše Petar Luković).
« Last Edit: February 23, 2009, 03:27:21 PM by Gaijin (外人) » Logged

kenny revived
Veteran

« Reply #16 on: February 23, 2009, 06:39:58 PM »

Pošto smo krenuli sa oratorno nadri stručno političkim prepucavanjima, moram da kažem da me ovo nije snaodilo. Namigivanje ćoravom, šaputanje gluvom.
Kod nas svaka priča ode do Kulina Bana. Ne radi se tu o elokventnoj impotenciji, Gajo, druže, nego o nesvrsishodnosti ove priče, kojom cijela čaršija ispira usta, a posle će biti "Svakog čuda tri dana dosta". Nažalost, ili na sreću.
Elem, možemo se verbalno nadigravati koliko voliš, sve se svodi na jedno: svako ostaje pri svome. Slobodno briši Internet.

http://www.youtube.com/watch?v=BjwzxKzvWUE
« Last Edit: February 23, 2009, 06:44:21 PM by kenny revived » Logged

Potpis
pablo
Drug clan
**

« Reply #17 on: February 23, 2009, 09:20:54 PM »

Mogu li ja kako doc' u kontakt sa ovijem Miladinom?Volio bi da i mene iskrka,ali ja sam skroman,ne moraju citav meleon da mi daju,zadovoljicu se sa trecinom.

Kada si prvi onda si PRVI,
kada si drugi onda si NISTA!!!
Gaijin (外人)
Administrator

« Reply #18 on: February 24, 2009, 01:11:16 AM »

@Kenny
Vidiš, po ko zna koji put su svi promašili poentu. Ovaj Kovačević bio je podtema mojeg posta.

Dovodite me u iskušenje da citiram samog sebe, a to nije dobro:
[...] stipendije i krediti nisu isplaćivani preko dva mjeseca.

Da studenti u zemlji Srbiji nisu postali jedno krdo ovaca, blazirana gomila, izbljuvak svega najgoreg iz ove usrane zemlje, slina koja puzi i zavlači se u svaku pukotinu i rupu u zakonu ne bi li izmuvali još jednu godinu besplatnog života, zapamtili bi svi dobro tog bahatog idiota. Visio bi Miladin Kovačević na sred Terazija obješen za ono čega nije imao kad je sramno pobjegao od odgovornosti.

No, nažalost, kako se ovdje već odavno zna šta ko misli izgleda da je postalo čak izlišno uopšte čitati tuđe postove. Samo sačekaš da neko progovori i odma pejstuješ gotov odgovor. Zbog toga nam se forum i pretvorio u glupa navijačka prepucavanja i gomilu copy/paste BS-a.

Prije ćeš natjerat Miladina Kovačevića nazad u US nego što ćeš na ovom forumu naći argumentovan dijalog.

Istina,
Namigivanje ćoravom, šaputanje gluvom.

Sektor2
Veteran

« Reply #19 on: February 24, 2009, 07:07:12 AM »

opet navijaci krivi??  Shocked Shocked  iznenadjen??  nisam.

ne razumem zasto si pitanje Kovacevica shvatio personalno.koji je razlog te toliku municiju istrosi evo 2 dana.

Vuk Jeremic juce:

Slučaj Miladina Kovačevića, koji je u Americi optužen da je naneo teške telesne povrede svom kolegi Brajanu Štajnhaueru, Srbiji stvara veliki spoljnopolitički problem, ali njega štiti Ustav i ne može biti izručen Americi, iako je to tražila i bivša državna sekretarka SAD-a Kondoliza Rajs, izjavio je šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Ustav ne sme da se krsi gospodo.  Wink
Pruzni radnik
Drug clan
**

« Reply #20 on: February 24, 2009, 08:59:32 AM »

Gajo-san, 

ironično u čitavom slučaju je da ovi dežurni kritičari ne pominju ulogu svoje matice. I Petar Luković, B92 i slično su prozapadni mediji, zar ne?   Ali kad kritikuju Vladu Srbije i milionče, ne pominju ko je tražio te pare. Ne pominje niko kome je ta ideja pala  na pamet.  A ne bi se Vlada razbacivala parama da nije ovoga
„Njujork post“ citira jednog visokopozicioniranog činovnika u državnoj administraciji SAD koji kaže da je jedan od prvih poteza Hilari Klinton u ulozi državnog sekretara za spoljne poslove bio da „obezbedi milion dolara isplate od srpskih vlasti za žrtvu iz Njujorka“. Klintonovoj se pripisuje i održavanje pritiska na Srbiju oko slučaja Kovačević, a koji je ostvaren preko instrukcija koje je upućivala američkom ambasadoru.
Dogovor o isplati novca, i to 900.000 dolara, u SAD tumače kao privatnu stvar između srpske vlade i porodice Štajnhauer. Prema oceni iz Stejt departmenta, srpska vlada pristala je da izađe u susret Štajnhaueru kako bi zadržala dobre odnose sa SAD koja odobrava svake godine 50 miliona dolara pomoći.
- Ono što mogu da kažem je da je ambasador u Beogradu bio uključen u celu stvar, kao i visoki zvaničnici iz Vašingtona - rekao je za „Post“ portparol Stejt departmenta Karl Darkvort.

Jebi ga Gajo, politika je zajebana stvar. A Srbija mora da dokaže da je pravna država koja poštuje SVOJ ustav. Jer  kad bi napravili presedan izručivanjem jednog jevreja Njemačkoj... ups

I ko god da je taj Kovačević, a ne sviđa mi se njegovo koketiranje sa radikalima, više bih volio da odleži malo ovdje, nego u nekom američkom kazamatu. Što da bude biyatch nekog čamuge ili portorikanaca. Naš je, pa da je od govana
breakpoint
Veteran

« Reply #21 on: February 24, 2009, 09:13:42 AM »

A Srbija mora da dokaže da je pravna država koja poštuje SVOJ ustav.

Srbija nije pravna država i to svakodnevno dokazuje. E slatko si me nasmijao sa ovim mora da dokaže.  Grin

Pruzni radnik
Drug clan
**

« Reply #22 on: February 24, 2009, 09:29:56 AM »

Naravno da nijepravna onako kako bi većina nas željela.

Ipak, izručenje Kovačevića bi bio povijesni uspjeh Hilari Klinton i još jedno razmetanje silom, sile koja po svijetu kupi potpise da se njihovi državljani ne mogu izručivati Međunarodnom sudu za ratne zločine. I koliko god to smiješno zvuči, kako je ovaj slučaj dignut na najviši nivo, a podigli su ga Amerikanci, tačnije Hilari Klinton, sve ovo ima veze i sa Kosovom i spoljnom diplomatijom u globalu
FreeSouth
Administrator

« Reply #23 on: February 24, 2009, 09:38:02 AM »

Гајо, ал` тебе потресло ово...  Smiley
Када постујеш Луковићев текст могу да ти одговорим Давидовићевим, у истој су екстремистичкој равни, само на супротним странама. Али нећу  Wink

"Dripac" izađe u grad sa društvom sa kojim izlazi stalno. Povedu cure. Dođe mirni dečko, pa, šta li mu bi tako mirnom, uštine jednu od cura za "mesto gde leđa gube časno ime". Nastane tuča. I kom opanci, Tom i Džeri. I naš "dripac" krene da bježi u Srbiju, konzul mu lično da pasoš i...
I tu tek nastaje frka.
Fiiiiiini, mirni mali Jenki ima roditelje koji se druže sa Klintonovima, pa onda krene priča "Ma ko to dira naše dijete", but in USA manner, dakle ni taj tamo nije repa bez korijena... I šta onda, naš zakon je u stilu "Nisi Hag, ne dam ti nikog", a onda ovi krenu sa qrčenjem...
Nisam presrećna što je tako kako jeste, okle nam bre 900 hiljada na ovu skupoću, a i ova SEKA drma, bre bre bre. Gube ljudi poslove, bre bre bre. Studenti ne primaju kredite, bre bre bre. Demagozi drže govore, isto triput bre.
However,
Gajo, nemoj da mi Srbiju zoveš "lijepom našom". Vlast zovi kako hoćeš.
Nije baš sve tako komunistički-balkansko-krvožedno-diplomatsko-nedovoljno prozapadnjački apdejtovano kako vi to nešto ispričaste. Ne vadim se na ni višu silu, ni na nebeske narode, ni na državni interes. Istini za volju, nisam ni presrećna zbog tih para, po našim će bubrezima da idu, aman.
Radi se samo o tome da kad se neko iz moje kuće pobije, bio kriv ili prav, ja gledam da ga zaštitim od toga sa kim se lemao, a ne da mu ja još dodam, a posebno ne kad je taj neko jači i moćniji koliko voliš. Ameri nikad protiv sebe ne idu, ni kad su krivi do neba. Ameri nikad nisu nacionalisti, oni su patriote. A nas šaka jada, pa se našli da stalno pljujemo jedni na druge.
Iskreno, tako nas je malo, a tako smo prokleti, mali i nejaki, da me baš briga što ovi neće da ga predaju.

Од бога ти здравље!
Немам ништа ни да одузмем ни да додам.

A koja je fora da Srbi "isporucuju" za Hag a za ostale djelove svijeta - ne Huh?

По закону о сарадњи са Хашким трибуналом  Wink
То је онај закон којег су изгласали у по` ноћи како би Милошевића експедовали.
По уставу, држава не изручује своје држављане другим државама, али хашки суд није држава већ институција...и то УН.
Зато ја као рјешење ове ситуације видим предлог Хагу да покрене поступак против овог момка... Могу рецимо да га оптуже за `продужени холокауст`...пошто је "јадни, претучени" напасник ионако јевреј.

На крају крајева, не видим како ико има образа да дигне глас против ове одштете, посебно са ове U92-демократске стране!?!?
Када се да 100000 еура једном педерско-лезбејском сајту то је ОК, јел Huh?  Huh?  Huh?
Немој да се спрдате...

Tattoo
TNT

« Reply #24 on: February 24, 2009, 01:05:40 PM »

Немој да се спрдате...

Sto da ne .... mi tih problema nemamo  Grin Grin Grin

"I believe in equality for everyone, except reporters and photographers."
 (Mohandas Gandhi)

http://s144.photobucket.com/albums/r163/fckthwrld/
FreeSouth
Administrator

« Reply #25 on: February 24, 2009, 01:15:59 PM »

Нека Тато  Smiley

Gaijin (外人)
Administrator

« Reply #26 on: February 24, 2009, 01:19:44 PM »

Ne možemo da budemo malo pravna država malo ne. Kako se nama sviđa i kako nama završava posao.
Ako mu konzul (po nalogu Beograda) plati kauciju i garantuje (u ime te PRAVNE DRŽAVE) da neće da napusti USA a onda mu (u ime te iste PRAVNE DRŽAVE) izda LAŽNA dokumenta kojima napusti zemlju i napravi međunarodni incident. I sad se, preko svega toga, u ime odbrane PRAVNE DRŽAVE troši 1M naših dolara! Alo, ne može tako!

I to ja ovdje hoću da kažem. Valjaju se raznorazne prljavštine, a niko ne podiže glas. Sad su nas udarili direknto po džepu, pa se još sprdaju sa nama i prave od toga državnu tajnu.

Btw, izvinite što sam zapalio Google, al morao sam... GMail evo ne radi već dva sata Cheesy

FreeSouth
Administrator

« Reply #27 on: February 24, 2009, 01:33:42 PM »

Off

Ни теби у Америку не ради  Huh?
Добро, већ сам мислио да је до мене...  Smiley

breakpoint
Veteran

« Reply #28 on: February 24, 2009, 03:23:05 PM »

Niko od patriota mi ne odgovori što naša država svakom delikventu koji napravi s***** negdje u inostranstvo ne plati kauciju, da mu pasoš, vrati ga u maticu i ev. ne plati odštetu ako ko traži. Zašto to važi samo za našega MIlaa.  Tongue

FreeSouth
Administrator

« Reply #29 on: February 24, 2009, 05:15:16 PM »

Ја мислим да је право питање зашто би уопште икоме плаћали Huh?
Јел знаш уопште зашто држава плаћа сад?

Зато што не може да га изручи, превише очигледно кршење устава би било...а не може да каже НЕ Америци, вијековном пријатељу и савезнику.

Зашто плаћати неку одштету када не постоји пресуда  Huh?
За то што је урадио, конзул сноси последице. Ако домаћи суд осуди дечка у пресуди треба да пише све...од одштете до казнених мјера...

Не знам на основу чега сада Влада исплаћује те паре? Јел зна ико?
Па на беранској пијаци се не договара тако  Roll Eyes

Pages: 1 [2] 3   Go Up
Print
BeraneTown forumOstale temePolitika - Drustvo - EkonomijaEkonomija - Obrazovanje (Moderators: Beranac, Hmm)Topic: Dripac, država i devetsto tisuća hiljada dolara
Jump to:  

Theme orange-lt created by panic