Radi se samo o tome da kad se neko iz moje kuće pobije, bio kriv ili prav, ja gledam da ga zaštitim od toga sa kim se lemao...
Kad se neko iz moje kuće pobije, onaj drugi ne leži na intenzivnoj u komi mjesec dana.
Zato što u mojoj kući ne živi stoka.
Deder da ga zaštitimo od polumrtvog čovjeka.
...a posebno ne kad je taj neko jači i moćniji koliko voliš.
Taj neko ima 50 kila. Btw, sin Miladin se nije pobio sa Amerikom već sa SVOJIM kolegom. Keep that in mind.
Nije problem što se on sa njim bio. Problem je što je i nas uvukao u tuču sa nekim trećim. Taj dripac nam je učinio štetu na najgori mogući način. Ako je postojala gora kombinacija štete, sigurno bi i to ubacili u jednačinu.
Ameri nikad protiv sebe ne idu, ni kad su krivi do neba. Ameri nikad nisu nacionalisti, oni su patriote. A nas šaka jada, pa se našli da stalno pljujemo jedni na druge.
Iskreno, tako nas je malo, a tako smo prokleti, mali i nejaki, da me baš briga što ovi neće da ga predaju.
Ponovo zamjena teza. Ovo nema nikakve veze sa Amerima. Ima veze sa Miladinom Kovačevićem, njegovim bahatim ponašanjem i nama, nažalost. Ima velike veze sa Srbijom i sa ovim jadnim društvom.
Pljujemo na sebe? Ne. Razdvajamo žito od kukolji. Ako je ovaj kreten jedan od "mi" kojeg treba zaštititi od "onih" onda ja ne pripadam ovom svijetu.
Stvar je sasvim prosta: jedan dripac (kriminalac, već if you will) pokuša da ubije čovjeka u nekoj kafani. Nije bitno ko, nije bitno koga. Da li taj ubica u pokušaju zaslužuje moje simpatije? Ne. Da li njega treba da brani i predstavlja moja država? Ne. Njemu treba suditi.
A evo jedne ironične paralele: nedavno je jedan osnovac osvojio matematičku olimpijadu (po prvi put u istoriji Srbije). Pa dobro. Ništa tu ne bi bilo čudno da se ovaj osnovac nije takmičio u kategoriji srednje škole (ili fakulteta, zaboravio sam). I kad je taj isti đak aplicirao za stipendiju koja mu s pravom pripada kao pobjedniku olimpijade za malo da zaglavi u zatvor. "Šta će on, molim te u takmičenju više kategorije", upitaše se naši glavaši, i njihovi podrepaši.
Za njega i njemu slične nema novaca, a za dripce koji se biju po kafanama ima. Da je klinja nabo nožem nekog od komisije na Olimpijadi, možda bi mu dali stipendiju, ovako ništa.