Интервју са координатором Евроазијског савеза омладине у Србији, главним уредником часописа "Тврђава", Вукашином Лутовцем
Србији треба револуција, како национална тако и духовнаВукашине, кажите нам нешто о себи. Зашто сте одлучили да оснујете свој магазин? На коју циљну групу је оријентисан?Живим, радим и студирам у Београду, мом родном граду. Пореклом сам из Црне Горе, која је тренутно одвојена од своје мајке, Србије. Ја сам главни уредник Српског интернет часописа „Тврђава“, који је основан у децембру 2008 године. Часопис сам основао са намером да изнесем свој став у односу на положај садашњег модерног света и истакнем шта ме забрињава у односу на његову будућност. Моје намере су прожете идеализмом, оптимизмом и љубављу према отаџбини. Часопис је антидемократски и антимодернистички усмерен, непријатељски настројен према малограђанству, такозваном прогресу, лажним атлантистичким вредностима и лажном хуманизму и толеранцији.У оснивању часописа су ми помогли пријатељи и моја супруга. Часопис је подељен у четири рублике, темељи, идентитет, врхови и осврти. Има ауторских текстова људи из наше редакције, прекуцаних из других часописа и књига који више не излазе и преведене текстове са енглеског и руског језика. Часопис садржи текстове из историје, културе, традиције, етнологије, геополитике... Први корак ми је био да око часописа окупим малу али посвећену и вредну групу људи, што ми је успело. Други корак је штампана верзија часописа „Тврђава“, који би требао да почне да излази средином 2010. године. То би за мене био велики успех. Циљна група нам је пре свега српска омладина, мада су нам се јављали традиционалисти из других земаља, који би желели да сличне новине оснују и у њиховим земљама, што смо ми подржали и понудили се да помогнемо. Наравно, нама су потребни старији и искуснији писци и мислиоци. За нас пише и господин Борис Над, без кога „Тврђава“ не би доживела успех. Борис Над је поштован писац у нашим круговима, прави пример идеалисте. Пре свега нам је циљ едукација, мотивисање српске омладине и позив на активизам.
Не подржавамо никакав вид непотребног насиља. У свој круг примамо само оне који су спремни да уче и раде. Српски патриотски покрети не брину о едукацији својих чланова, што ми сматрамо великом грешком. Подражавамо све патриотске покрете у Србији али ни са једним немамо сарадњу. Наш циљ је оснивања Евроазијске омладине у Србији, стварање јаког и стабилног покрета. Што ћемо, надам се, и остварити.
Комплетан интервју објављен на сајту
www.rossia3.ru можете наћи на следећем линку
http://www.tvrdjava.org/casopis/index.php?option=com_content&view=article&id=136:2010-04-01-20-15-40&catid=34:2010-03-28-12-21-56&Itemid=108