Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Advanced search

28741 Posts in 650 Topics- by 394 Members - Latest Member: nobody361

July 30, 2010, 11:11:45 AM
BeraneTown forumOstale temePolitika - Drustvo - EkonomijaPolitika - Drustvo (Moderators: FreeSouth, Beranac)Topic: Српски интернет часопис "Тврђава"
Pages: [1]   Go Down
Print
Author Topic: Српски интернет часопис "Тврђава"  (Read 565 times)
FreeSouth
Administrator

« on: November 30, 2008, 08:29:41 PM »

Национални сајт са много политичких, историјских, идеолошких... текстова и е-књига.
Дјело је младих националиста из Србије и Црне Горе, а ако имате материјала за који сматрате да би могао да се нађе на сајту, можете да им се јавите.

www.tvrdjava.org

Vukasin
Novajlija
*

« Reply #1 on: December 17, 2008, 06:43:57 PM »

Odlican sajt, svaka cast! Smiley
FreeSouth
Administrator

« Reply #2 on: December 17, 2008, 10:24:39 PM »

Odlican sajt, svaka cast! Smiley

Grin

FreeSouth
Administrator

« Reply #3 on: October 19, 2009, 07:40:38 PM »

Најгори нараштај у повести света

Има једна изрека која може развејати и ово мало наде што нам је преостало, а она гласи: ’’Ово су стара добра времена. Сачекај мало па ћеш се уверити.’’ Можда се можемо послужити питањем особе којој имам част да будем пријатељ, у опхођењу са критичарима ’’мрачне’’ прошлости, као аргументом за горњу тезу: ’’Да ли си ти бољи/боља од свога оца?’’ Одговор, који се најчешће може прочитати већ на лицу саговорника, отвара низ нових питања од којих су суштинска она о узроку људског пада, као и у ком понору ће се и када он коначно зауставити, те има ли томе неког спасоносног лека.

Цијели текст

Gaijin (外人)
Administrator

« Reply #4 on: October 20, 2009, 01:20:00 AM »

[q]’’Да ли си ти бољи/боља од свога оца?’’ [/q]

Ne mogu da se ne sjetim teksta 

[q]You want to be like your father
It's approval you're after
Well, that's not how you find it[/q]

Elem, možda ne sad, ali u svakom slučaju to je ono što se od mene očekuje.
Biološki, intelektualno, u svakom pogledu. Isto želim i svojoj djeci. Čini mi se da tako funkcioniše ovaj svijet i da nije tako davno bi izumrli.

Anyway, sorry for not RTFA Smiley

FreeSouth
Administrator

« Reply #5 on: October 20, 2009, 01:39:44 AM »

Знаш како се каже у нашим крајевима када се честита рођење сина... "Да буде бољи од оца колико коњ од магарца"  Smiley

FreeSouth
Administrator

« Reply #6 on: April 13, 2010, 11:43:34 AM »

Интервју са координатором Евроазијског савеза омладине у Србији, главним уредником часописа "Тврђава", Вукашином Лутовцем

Србији треба револуција, како национална тако и духовна

Вукашине, кажите нам нешто о себи. Зашто сте одлучили да оснујете свој магазин? На коју циљну групу је оријентисан?

Живим, радим и студирам у Београду, мом родном граду. Пореклом сам из Црне Горе, која је тренутно одвојена од своје мајке, Србије. Ја сам главни уредник Српског интернет часописа „Тврђава“, који је основан у децембру 2008 године. Часопис сам основао са намером да изнесем свој став у односу на положај садашњег модерног света и истакнем шта ме забрињава у односу на његову будућност. Моје намере су прожете идеализмом, оптимизмом и љубављу према отаџбини. Часопис је антидемократски и антимодернистички усмерен, непријатељски настројен према малограђанству, такозваном прогресу, лажним атлантистичким вредностима и лажном хуманизму и толеранцији.У оснивању часописа су ми помогли пријатељи и моја супруга. Часопис је подељен у четири рублике, темељи, идентитет, врхови и осврти. Има ауторских текстова људи из наше редакције, прекуцаних из других часописа и књига који више не излазе и преведене текстове са енглеског и руског језика. Часопис садржи текстове из историје, културе, традиције, етнологије, геополитике... Први корак ми је био да око часописа окупим малу али посвећену и вредну групу људи, што ми је успело. Други корак је штампана верзија часописа „Тврђава“, који би требао да почне да излази средином 2010. године. То би за мене био велики успех. Циљна група нам је пре свега српска омладина, мада су нам се јављали традиционалисти из других земаља, који би желели да сличне новине оснују и у њиховим земљама, што смо ми подржали и понудили се да помогнемо. Наравно, нама су потребни старији и искуснији писци и мислиоци. За нас пише и господин Борис Над, без кога „Тврђава“ не би доживела успех. Борис Над је поштован писац у нашим круговима, прави пример идеалисте. Пре свега нам је циљ едукација, мотивисање српске омладине и позив на активизам.
Не подржавамо никакав вид непотребног насиља. У свој круг примамо само оне који су спремни да уче и раде. Српски патриотски покрети не брину о едукацији својих чланова, што ми сматрамо великом грешком. Подражавамо све патриотске покрете у Србији али ни са једним немамо сарадњу. Наш циљ је оснивања Евроазијске омладине у Србији, стварање јаког и стабилног покрета. Што ћемо, надам се, и остварити.

Комплетан интервју објављен на сајту www.rossia3.ru можете наћи на следећем линку
http://www.tvrdjava.org/casopis/index.php?option=com_content&view=article&id=136:2010-04-01-20-15-40&catid=34:2010-03-28-12-21-56&Itemid=108
« Last Edit: April 13, 2010, 11:45:17 AM by FreeSouth » Logged

Pages: [1]   Go Up
Print
BeraneTown forumOstale temePolitika - Drustvo - EkonomijaPolitika - Drustvo (Moderators: FreeSouth, Beranac)Topic: Српски интернет часопис "Тврђава"
Jump to:  

Theme orange-lt created by panic