|
FreeSouth
|
 |
« Reply #120 on: October 20, 2009, 07:36:57 PM » |
|
Слажем се са Катјом... Који ће нам аеродром??? Ђе ћемо за бога милога!? До Подгорице...или Тивта!? Аеродром је имао сврху у бившој СФРЈ. Није је имао ни у СРЈ али ајде... Евентуално можемо причати у погледу развоја туризма на сјеверу...а то Кемо није ово о чему ти причаш  Ако у том смислу аеородрум проради, то неће теби сачуват ципеле и маркирану одјећу, него некоме из Русије, Аустрије, Шпаније... ЈАТ не одржава редовну линију са нишког аеродрома који је већ годинама активан, ни за БГ ни за ЦГ...тако да то довољно говори о оправданости ове приче... Него би било боље да се енергија не троши на тако залудне ствари и бурад без дна, него да се усмјери на праву страну....тако да ми је Катјина идеја о топлани доста реалнија и приоритетнија...а богОми и топлија 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sir Oliver
|
 |
« Reply #121 on: October 20, 2009, 07:48:37 PM » |
|
Vala, Sire, sad bih te nešto poljubila.  ... nemoj ko da me sad prozove, lomim kosti! ВалаХ, за овај експозе бих га и ја пољубио  А што да ви речееем...фала ви ђецо  Није прича о аеродрому, него о иоле пристојном путу ка било куд... Аеродром и пруга су поменути у контексту неодржаних обећања, а не потребе насушне овога момента... А аутопут, како ови скотови претенциозно називају обичан магистрални пут са трећом траком понегдје и зауставном траком, јер то се гради(мада, они и подгорицу зову градом и цетиње приЈестоницом и ову спрдњу државом, па им се није ни чудит)је неопходност, јер она шака јада која ће за десетак година остати у овој вукојебини без пута а често и струје, неће се гријати на централно гријање, неће си то моћи приуштити...
|
|
|
|
|
|
To see the World in a grain of sand, And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand, And Eternity in an hour... 
|
|
|
|
kenny revived
|
 |
« Reply #122 on: October 20, 2009, 09:37:28 PM » |
|
Ovaj... ovo za markiranu odjeću, malko sam se zezala. Pošto me ti Free navodno poznaješ, očekivala sam da možda to provališ, a ne da mi ovako lijepo objasniš šta je pisac želio da želi. Neka si mi ti objasnio kako nastaje topla voda i čemu služi rupa na saksiji.
Možda sam ja nešto pobrkala lončiće, ali ovo nije uopšte nešto što je "lokalno", pa ne vidim čemu ova ovolika priča "ne treba nam igara, dajte nam bedara".
|
|
|
|
|
|
Potpis
|
|
|
|
kameleon
|
 |
« Reply #123 on: October 20, 2009, 10:06:01 PM » |
|
ulaganja u aerodrom nisu velika ,na razne se budalastine potrose te pare,no dajte da ga pokrenemo a ako bude nerentabilan pa lako ga je barem opet zatvorit i kraj price.ja sam licno misljenja da je on ta inekcija za reanimaciju naseg grada,sto kako sad cujem i nije grad no eto samo opstina,autoput je samo najkraci put do krajnje destinacije i ako berane to nije, oni koji ga koriste samo prodju pored berana bez zaustavljanja te od toga malo fajde za recimo turizam koji se pominje.  ne znam dal sam ranije pisao al aj da ponovim...nek ide petnjica samo nek se dogovore sa policanima za teritoriju koja ovima odnosno beranama pripada,ako misle da im je van berana bolje veliki im sretnji put...al kako vidim sad opozicija i pozicija odustaju od toga ,imam neke pretpostavke zbog cega al neka nije im mjesto odje ,bar zasad 
|
|
|
|
|
|
vidjela zaba dje se konji kuju pa i ona digla nogu
|
|
|
|
Sir Oliver
|
 |
« Reply #124 on: October 20, 2009, 11:12:48 PM » |
|
Улагања у аерором су огромна, и тих пара гледат нећемо, између осталог и зато што би тај аеродром био конкуренција аеродромима у Тивту и нарочито Подгорици, који су ионако на ивици рентабилитета, или испод ње, али то су што рече 20 до 4 споменици и капије неовисности, па их држу, а овај не хоту да праву... Аеродром, овај ту, који би имао скупе чартер летове, нема везе са планинским и агро туризмом који се овдје жели развијати, није то та клијентела...Него ово је прича бестебезове,јер ни једно ни друго, аеродром и пут мислим, нећемо гледат... ДПС и СДП лажу ове из Петњице јер без гласова Бихора нема власти у Беранама, то знају и чавке, а Полицу би им ја дао, то је прородан саствно дио те општине..))
|
|
|
|
|
|
To see the World in a grain of sand, And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand, And Eternity in an hour... 
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #125 on: October 21, 2009, 12:34:12 AM » |
|
Ovaj... ovo za markiranu odjeću, malko sam se zezala. Pošto me ti Free navodno poznaješ, očekivala sam da možda to provališ, a ne da mi ovako lijepo objasniš šta je pisac želio da želi. Neka si mi ti objasnio kako nastaje topla voda i čemu služi rupa na saksiji.
Možda sam ja nešto pobrkala lončiće, ali ovo nije uopšte nešto što je "lokalno", pa ne vidim čemu ova ovolika priča "ne treba nam igara, dajte nam bedara".
Ти ме ниси (не наводно, него право-правцијато) ниси схватила шта сам хтио да кажем... Нема потребе за таквим "тоном" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #126 on: October 21, 2009, 12:35:06 AM » |
|
ulaganja u aerodrom nisu velika Као што рече Сир, огромна су. На жалост...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kenny revived
|
 |
« Reply #127 on: October 21, 2009, 09:45:38 AM » |
|
Ти ме ниси (не наводно, него право-правцијато) ниси схватила шта сам хтио да кажем... Нема потребе за таквим "тоном"  Očigledno se odavno ne razumijemo. No pošto ovo nije tema za rškanje, da batalimo tu priču. U svakom slučaju, kakvim tonom mi se obrate, takvim tonom odgovaram. Evo jedan smajli, da ne budem vještica  A što se tiče teme... kad malo bolje razmislim, ne treba ništa graditi, super je sve kako jeste i da je bolje ne bi ni valjalo.
|
|
|
|
|
|
Potpis
|
|
|
|
kameleon
|
 |
« Reply #128 on: October 22, 2009, 10:30:33 PM » |
|
ma u stvari necu ni da komentarisem ,cekam nove vijesti o buducem gradu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kameleon
|
 |
« Reply #129 on: October 23, 2009, 02:31:24 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FreeSouth
|
 |
« Reply #130 on: October 23, 2009, 02:37:20 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beranac
|
 |
« Reply #131 on: December 07, 2009, 10:53:44 AM » |
|
Pa, je li pocela izgradnja tog trznog centra? BIVŠI RADNICI "POLIMKE" OD NOVOG VLASNIKA ZATRAŽILI RADNI ANGAŽMAN Odbacuju čekanje kod kuće
BERANE – Grupa od oko 40 radnika bivše fabrike za proizvodnju kože "Polimka", koja je nakon privatizacije preimenovana u "Kips-Polimka", uputila je zahtjev Vladi, opštini, Fondu za razvoj i Fondu PIO, kao i poslovodstvu preduzeća tražeći da ih novi vlasnik radno angažuje. Radnički zahtjevi su uslijedili nakon što je im je iz A.D. Kips-Polimka saopšteno da preduzeće nije u mogućnosti da im, shodno njihovim znanjima i kvalifikacijama u skladu sa Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, obezbijedi posao. Radnici su, takođe, obaviješteni da su i dalje uključeni u socijalni program koji je sastavni dio ugovora o kupoprodaji akcija A.D. Polimka sa statusom "čekanje na rad kod kuće", koje uključuje primanje srazmjerne novčane naknade u iznosu od 100 eura mjesečno u bruto iznosu.
- Poznato je da je 50 radnika bivše AD Polimka preuzeto na neodređeno vrijeme kod novog poslodavca DOO Kips na neodređeno vrijeme, u najkraćem trajanju od pet godina. Međutim, ovih dana od strane DOO Kips organizovano je testiranje preuzetih radnika, nakon čega su obaviješteni da nijesu zadovoljili postavljene kriterijume i da poslodavac namjerava da ih ostavi na "čekanju kod kuće" , ne postupajući po Ugovoru kojim je predviđena prekvalifikacija i dokvalifikacija preuzetih radnika. Nakon ovakvog postupka obratili smo se poslodavcu da otkloni nepravilnosti, jer je očigledno da je njegova namjera da se oslobodi preuzetih radnika i da u radni odnos primi nekoga drugoga. To je pokazao i prijemom 20 radnika koji nikada nijesu bili radnici Polimke. Dobili smo odgovor da kao sindikat nemamo pravo da vodimo poslovnu politiku, što nama, ni u kom slučaju, nije namjera već samo da zaštitimo prava preuzetih radnika, a sve u skladu sa potpisanim ugovorom i važećim zakonima - kaže predstavnik sindikata, Blagoje Đurišić. Radnici su istakli da ne prihvataju ponude poslovodstva Kipsa, tražeći da im se omogući pravo na rad jer se skoro 90 mjeseci, od kako preduzeće ne radi, nalaze u fazi stalnog socijalnog propadanja.
- To što nam je ponuđeno je krajnje nezakonito i nije u našem interesu. Tražimo od Vlade i fondova da doprinesu da nas poslodavac, kako je to i dogovoreno, radno angažuje u novom trgovinskom centru koji namjerava da otvori ovih dana. Ako se to ne dogodi spremni smo da preduzmemo sve raspoložive mjere i izborimo se za svoj status radno angažovanih ljudi što nam ugovorom i poripada. Ukoliko se ne udovolji našim zahtjevima planiramo da na dan otvaranja tržnog centra krenemo sa štrajkovima, što, svakako, nikom ne ide u prilog. To ne bi bila nimalo lijepa slika, dobra reklama za novog poslodavca, zato se nadamo da će svi relevantni faktori doprinijeti da se naš status riješi na valjan način - zaključio je predsjednik sindikata, Rade Dabetić.
D.J.
Poslije "Koroškog"startovao "Kips"
Do stečaja 1992. godine Polimka je upošljavala oko 750 radnika, da bi nakon toga taj broj bio sveden na oko 200 zaposlenih. Fabrika je prestala sa radom 2002. godine kada je oko 170 radnika ostalo bez posla. Polimku je 2006. godine kupila slovenačka kompanija Koroški, ali je nakon dvije godine, zbog nepoštovanja rokova od strane novog kupca, došlo do raskida ugovora. Nakon toga raspisan je novi tender, i poslije njegovog zaključenja predstavnici Vlade i državnih fondova potpisali su ugovor o prodaji Polimke sa podgoričkim preduzećem Kips. Odmah zatim preduzeće je preregistrovano u Kips - Polimka gdje se i dalje 43 radnika Polimke vode u radnom odnosu. Po najavama poslovodstva firme na mjestu nekadašnje fabrike kože biće otvoren novi tržni centar.
DAN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Beranac
|
 |
« Reply #132 on: February 12, 2010, 08:56:50 AM » |
|
“To je jedna u nizu investicija u kvalitetnijem snabdijevanju potrošača na području beranske i opština Andrijevica i Plav, kao i područja Petnjice”, kazao je Pešić. On je rekao da je u MZ Park uspješno realizovan projekat na sređivanju niskonaponske mreže.........po ovom postu ako je tacan podrucije petnjice se ne smatra beranskom opstinom,ili ja grijesim
“To je jedna u nizu investicija u kvalitetnijem snabdijevanju potrošača na području beranske i opština Andrijevica i Plav, kao i područja Petnjice”, kazao je Pešić. On je rekao da je u MZ Park uspješno realizovan projekat na sređivanju niskonaponske mreže.........po ovom postu ako je tacan podrucije petnjice se ne smatra beranskom opstinom,ili ja grijesim
Ne sitnicari! Zbunio se coek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ARI
Novajlija
|
 |
« Reply #133 on: February 15, 2010, 07:59:45 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sir Oliver
|
 |
« Reply #134 on: March 09, 2010, 11:05:04 AM » |
|
Koncern „Balkan rizorts“, u čijem sastavu posluje firma vlasnik beranskog rudnika, nedavno je kupila Sveti Stefan od propalog Aman Rizortsa, tako da je i to razlog više da tinja nada da rudnik nije zauvek zatvoren...
Ово је дио из чланка објављеног у Новостима.... Како бих ја волио да знам којом еквилибристиком је чоВек нашао везу између пропалог С. Стефана, двије пропале фирме, и наде да ће отворит рудник...али авај, немам ја мозга за то. Узгред буди речено, ја не вјерујем да иђе друго на свијету иста фирма ради у рударству и ексклузивном хотелијерству осим код нас...Који смо ми краааааљеви!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|