|
|
betmen
Drug clan

|
 |
« Reply #1 on: November 02, 2007, 01:26:03 AM » |
|
petlicu pevcu sutra me probudi ako zakasnim roknu cu te
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psyho
Drug clan

|
 |
« Reply #2 on: April 14, 2008, 09:09:11 PM » |
|
od dans cu postavljati po neku lijepu pjesmu sto nadjem...
|
|
|
|
|
|
Ово ниско људско ослепљење биће злоба душе САТАНИНЕ...
|
|
|
Psyho
Drug clan

|
 |
« Reply #3 on: April 14, 2008, 09:11:48 PM » |
|
Ne verujes mojim recima
Ne verujes mojim recima sumnjas da je samo pozuda to sto nocas tako opija put do tvoga srca otvara
Pratim trag u tvojim ocima sta se krije, da l' si poznala ono sto si tajno sanjala od kojih te majka sklanjala
Niko te nije tako zeleo kao nocas ja i niko nije tako umeo da ti se ceo da
Prostri svoje jedre godine otvori mi rosne latice odavno si vec zaputila sve zelje u jednu skupila
Privi se na mojim grudima kao pismo dugo cekano zatalasaj lako bedrima kao svila, nezno, mekano...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivangradjanka
|
 |
« Reply #4 on: April 15, 2008, 12:38:35 PM » |
|
zamolila bih vas da kad postavljate pjesme, napishete i ime autora.... takav je red, I guess...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hmm
|
 |
« Reply #5 on: April 15, 2008, 01:06:09 PM » |
|
Evo i ja nađoh jednu lijepu pjesmu. Autorka je Violeta Milićević, profesor u Prvoj ekonomskoj školi u BGD  TVOJE JE SAMO DA ME NAĐEŠ Tvoje je samo da me nađeš. Dosta sam ja tražila tebe! Krajnje je vreme da malo promenimo uloge ulog je i onako prevelik), pa da ti tražiš, a ja da se skrivam. Stvarno preteruješ! Čak i sad, kad znaš da sam te pronašla, ponašaš se kao da nisi pronađen, kao da ne znaš da postojim i da te na kapiji svakog dana očekujem. Hajde da vidiš kako je to kad ti tražiš, a ja uživam u traženju novih mesta na koja bih se sakrila, u zavlačenju po prašnjavim ćoškovima tvog srca, u kotrljanju niz vratolomne planine tvojih misli, u bauljanju po mraku tvojih neverica, u besomučnom trčanju da prva zapljunem drvo ako mi se učini da mi se približavaš! Kako ti samo ne dosadi da godinama igraš istu igru? Ponašaš se kao glumac koji stalno igra istu predstavu! Šta ćeš ako se razbolim baš na dan premijere? Od koga ćeš se onda skrivati? Dodeliće ti neku moju zamenu, neku početnicu, nedostojnu ijednog mog koraka, neku koja uopšte ne ume ni da te traži ni da se skriva od tvojih prodornih pogleda, i od sopstvenih želja, a ti ćeš pred publikom i dalje morati da budeš ubedljiv ako želiš da dobiješ aplauz. Umislićeš još da si dobar glumac! Maestro! Kad bolje razmislim, pomalo mi te je žao. Možda ni tebi nije lako da se godinama praviš kao da nisi nađen, kao da niko nije otkrio tvoje pravo lice i kao da niko ne zna da i ti čezneš za jednom ovakvom ljubavlju? Možda si nekad i poželeo da me pronađeš, ali nisi smogao snage da stvarno kreneš, nepovratno, da ostaviš sve druge usputno nađene žene, mnogo lakše za otkrivanje i rukovanje, za dodirivanje i ostavljanje. Možda si i krenuo, ali meni to ne bi priznao ni pod pretnjom smrti, sve dok se ne uveriš da sam ja Ona? Razmisli dobro još jednom pa me potraži, al stvarno, onako kako se traži ona koja ti je jedino potrebna, koja će u tvojim željama prepoznati svoje i u tvojim očima videti svetlost koja je vodi kroz život. Razmisli! A ja ću porazgovarati sa rediteljem. Ako pristane, a ti nastaviš da oklevaš, odreći ću te se preko pesme, one koju će svi pročitati, tako mi Poezije, i svi će pokazivati prstom na tebe, a to će biti isto kao da sam ti napisala smrtnu presudu. Ne budi blesav! Dosta je bilo! Tvoje je samo da me nađeš pa kako ti bude!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tyffransky
Drug clan

|
 |
« Reply #6 on: April 15, 2008, 01:22:39 PM » |
|
autor tyffransky
otrovan
U mengele stegla mi svaku riječ nepoznata šutnja, ni pijan,ni trijezan nijednu riječ da napišem, debele žene - moj grijeh, djevica u plavom i ljutnja, iz žutog cvijeta mliječ da ga pijem i udišem, ljubomor i slutnja.
|
|
|
|
|
|
ko mi pobi ze?eve pod tifranom
|
|
|
Psyho
Drug clan

|
 |
« Reply #7 on: April 16, 2008, 03:38:00 PM » |
|
Besmrtna pesma - Miroslav Antic Ako ti jave: umro sam, a bio sam ti drag, onda će u tebi odjednom nešto posiveti. Na trepavici magla. Na usni pepeljast trag.
Da li si uopšte ponekad mislio šta znači živeti?
Ako ti jave: umro sam evo šta će biti.
Hiljadu šarenih riba lepršaće mi kroz oko.
I zemlja će me skriti. I korov će me skriti. A ja ću za to vreme leteti visoko... Visoko.
Zar misliš da moja ruka, koleno, ili glava može da bude sutra koren breze il' trava?
Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem.
Na ovu zemlju sam svratio da ti namignem malo. Da za mnom ostane nešto kao lepršav trag. I zato: ne budi tužan. Toliko mi je stalo da ostanem u tebi budalast i čudno drag.
Noću, kad gledaš u nebo, i ti namigni meni. Neka to bude tajna. Uprkos danima sivim kad vidiš neku kometu da nebo zarumeni, upamti: to ja još uvek šašav letim, i živim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psyho
Drug clan

|
 |
« Reply #8 on: April 18, 2008, 01:57:49 PM » |
|
Aleksa Santic - MI ZNAMO SUDBU
Mi znamo sudbu i sve sto nas ceka, No strah nam nece zalediti grudi! Volovi jaram trpe,a ne ljudi- Bog je slobodu dao za covjeka.
Snaga je nasa planinska rijeka, Nju nece nigda ustaviti niko! Narod je ovi umirati sviko U svojoj smrti da nadje lijeka.
Mi put svoj znamo,put Bogocovjeka, I silni kao planinska rijeka, Svi cemo poci preko ostra kama!
Sve tako dalje, tamo do Golgote, I kad nam muske uzmete zivote Grobovi nasi borice se s vama!...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psyho
Drug clan

|
 |
« Reply #9 on: April 21, 2008, 03:14:49 PM » |
|
Milan Rakic - Napustena Crkva
Lezi stara slika raspetoga Hrista. Mlaz mu krvi curi niz slomljena rebra; Oci mrtve, usne blede, samrt ista; Nad glavom oreol od kovana srebra.
Dar negdasnjeg plemstva i poboznog sebra, Djerdan od dukata o vratu mu blista. Po okviru utisnuta srama cista, A okvir je rez'o umetnik iz Debra.
Takav lezi Hristos sred pustoga hrama. I dok neosetno, svuda pada tama, I jato se nocnih ptica na plen sprema,
Sam u pustoj crkvi, gde kruze vampiri, Ocajan i strasan, Hristos ruke siri, Vecno cekajuci pastvu, koje nema...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psyho
Drug clan

|
 |
« Reply #10 on: April 24, 2008, 02:28:24 PM » |
|
Gracanice - Desanka Maksimovic
Gracanice, kad bar ne bi bila od kamena, kad bi se mogla na nebesa vazneti, ko Bogorodice Mileseve i Sopocana, da druga ruka kraj tebe travu na plevi, da ti vrane ne hodaju po paperti.
Ili tvoja zvona da bar ne tuku ko srca predaka, Gracanice, da bar svetitelji s tvog ikonostasa nemaju nasih neimara ruku, ni andjeli Simonidino lice.
Da bar nisi toliko duboko ukopana u tu zemlju i nas same da se nismo privikli u tebe kleti, Gracanice, kad bar ne bi bila od kamena, kad bi se mogla u visine uzneti.
Gracanice, da si nam bar jabuka, da te mozemo staviti u nedra i zagrejati studenu od starosti, da nam bar poljima oko tebe nisu predaka divnih rasejane kosti.
Da te bar mozemo podici na Taru, u kalenicku portu te preneti, zaboraviti likove po tvom oltaru. Gracanice, kad bar ne bi bila od kamena, kad bi se mogla na nebesa vazneti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psyho
Drug clan

|
 |
« Reply #11 on: April 27, 2008, 03:17:33 PM » |
|
U ROPSTVU
Nekad smo svi znali jasno, od najnepismenijeg seljaka pa do gospode i dece njine, sta je rodoljubivo i casno, i sta treba da cine potomci negdasnjih junaka. Ne mogu da poznam narod cije su pevali vrline pesnici od Branka do sada. Srpsko stado malo sve do poslednjeg runa razbilo se i osugalo. Postali smo zemlja robova i potkazivaca i stokatnih zelenasa. Pune su nam ulice sada postovanih zlikovaca, a zatvori nevinih robijasa. Na ledjima kao da grbu nosim od bola i stida, i ulicama kad idem, kao da mi blato baca pogled okolnih stranaca u lice, i svakog dana veo mi se po veo skida sa rugoba nasih rana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hmm
|
 |
« Reply #12 on: April 27, 2008, 03:52:09 PM » |
|
NE VJERUJ...
Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime-
Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te! U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi tijelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše!
EMINA
Sinoć, kad se vratih iz topla hamama, Prođoh pokraj bašte staroga imama; Kad tamo, u bašti, u hladu jasmina, S ibrikom u ruci stajaše Emina.
Ja kakva je, pusta! Tako mi imana, Stid je ne bi bilo da je kod sultana! Pa još kad se šeće i plećima kreće... - Ni hodžin mi zapis više pomoć neće!...
Ja joj nazvah selam. Al' moga mi dina, Ne šće ni da čuje lijepa Emina, No u srebren ibrik zahitila vode Pa po bašti đule zalivati ode;
S grana vjetar duhnu pa niz pleći puste Rasplete joj one pletenice guste, Zamirisa kosa ko zumbuli plavi, A meni se krenu bururet u glavi!
Malo ne posrnuh, mojega mi dina, No meni ne dođe lijepa Emina. Samo me je jednom pogledala mrko, Niti haje, alčak, što za njome crko'!... Aleksa Šantić
|
|
|
|
« Last Edit: April 27, 2008, 03:54:12 PM by Hmm »
|
|
|
|
|
|
Hmm
|
 |
« Reply #13 on: May 01, 2008, 12:33:37 AM » |
|
PESMA RADU  drugarska se pesma ori pesma koja slavi rad srce gromko nek nam zbori da nam živi, živi rad!!! podignimo u vis čela mi - junaci rada svog, naša biće zemlja cela, da nam živi, živi rad! u divljaka luk i strela, željeznica, selo i grad, to su naših ruku dela, da nam živi, živi rad!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jellena
|
 |
« Reply #14 on: May 05, 2008, 11:12:47 PM » |
|
Kosovo polje
Matija Beckovic
Kradu mi pamcenje, Skracuju mi proslost, Otimaju vekove, Dzamijaju crkve, Araju azbuku, Cekicaju grobove, Izdiru temelj, Razmecu kolevku. Kud da cergam s Visokim Decanima? Gde da predignem Pecarsiju? Uzimaju mi ono Sto nikome nisam uzeo, Moje lavre i prestonice, Ne znam sta je moje, Ni gde mi je granica, Narod mi je u najmu i rasejanju, Pale mi tapije I zatiru postojanstvo. Zar da opet zatrapim Svete Arhangele? Da mi pomunare ponovo Ljevisu? Ocni zivac su mi odavno rasturili, Sad mi i beli stap otimaju, Zrtveno polje sa krvavom travom Ne smem da kazem da je moje. Ne daju mi da udjem u kucu Kazu da sam je prodao, Zemlju koju sam od neba kupio Neko im je obecao. Ko im je obecao Taj ih je slagao, Sto im ne obeca Ono sto je njegovo? Zato jurisaju na mene udruzeni Kivni sto sam ih poznao. 1987.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|